Jagorčevina je divni mali cvet sa pet latica koji obožavamo da uzgajamo u našim baštama. Potpuno je jestiv! Sve delove biljke, kako listove tako i cvetove, možemo konzumirati, ali čaj od cveta jagorčevine je izuzetan.
Takođe, za čaj se mogu koristiti i listovi. Možete koristiti sveže listove ili ih osušiti i čuvati za kasniju upotrebu.
Stavite u čajnu cediljku nekoliko cvetova jagorčevine, zatim je ostavite da odstoji u vrućoj vodi nekoliko minuta. Voda će postepeno poprimiti boju cvetova. Za razliku od listova jagorčevine koji nemaju poseban ukus, čaj od cvetova jagorčevine ima prijatan i osvežavajući miris i ukus. To znači da ćete svaki put kada popijete gutljaj uživati u divnom mirisu cvetova, što je izuzetno opuštajuće!
Čaj od cvetova jagorčevine se koristi i za olakšavanje izbacivanja gustog bronhijalnog sekreta i podsticanje prirodnog procesa iskašljavanja.
U ranim danima medicine, jagorčevina se smatrala važnim lekom za mišićni reumatizam, paralizu i giht, zahvaljujući svojim sedativnim svojstvima. Važno je napomenuti da se jagorčevina ne sme mešati sa drugim sličnim sortama i mešanim uzgajivačima, poput večernje primule, koja se takođe koristi za pravljenje čajeva i tinktura, jaglaca i kozlaca.
Napomena: Ove informacije su informativnog karaktera i ne zamenjuju stručno mišljenje vašeg lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog stručnjaka. Uvek se pridržavajte uputstva za upotrebu deklarisanog na samom proizvodu kako biste postigli najbolje rezultate za svoje zdravlje. Čaj od cveta jagorčevine je vaš prirodni saveznik na putu ka boljem zdravlju i harmoniji sa prirodom.
Recenzije
Još nema komentara.