Griz od prosa je prirodan proizvod dobijen tehnološkim postupkom mlevenja očišćenog zrna prosa. Žute je boje i ujednačene granulacije. Bogat je mineralima, pre svega fosforom i magnezijumom, kao i kompleksom vitamina B. Ne sadrži gluten i odličan je za pripremu raznih jela, naročito proje i mafina.
Karakteristike:
- Sadržaj vlage: max 15%
- Sadržaj pepela: max 2.5%
- Kiselinski stepen: max 3.5%
Alergen info: Moguće je prisustvo glutena u tragovima
Mafini sa grizom od prosa:
- Pomešajte 1 kafenu šolju prosenog griza, 1 kafenu šolju kukuruznog brašna, 2-3 dl kisele vode, 1 kašičicu soli, 2-3 jaja, mladi sir, ulje i 1 prašak za pecivo.
- Dobijenu smesu sipajte u kalupe za mafine.
- Pecite u zagrejanoj rerni 20-30 minuta na 200°C.
Neto količina: 250 g
Recenzije
Još nema komentara.