Čaj od podubice, biljke takođe poznate kao dupčac ili dubačac, je ispunjen prirodnim bogatstvom ove biljke i pruža vam jedinstveni način da uživate u njenim blagotvornim svojstvima. Ovaj čaj je napravljen isključivo od 100% prirodnih listova podubice.
Priprema čaja od podubice
Priprema čaja od podubice je jednostavna. Samo stavite jednu kašiku čaja u posudu i prelijte je sa 2 dl hladne vode. Zagrejte do ključanja i kuvajte 2-3 minuta. Nakon toga, ostavite da odstoji poklopljeno 5-10 minuta, a zatim procedite i čaj je spreman za konzumaciju.
Napomena za upotrebu
Da biste iskoristili maksimalne koristi od čaja od podubice, preporučuje se da ga pijete dva do tri puta dnevno, po jednu šolju nezaslađenog čaja pre obroka. Važno je napomenuti da kod osetljivih osoba, ovaj čaj može izazvati simptome slične hepatitisu, stoga se ne preporučuje za samolečenje.
Čuvanje čaja od podubice
Da biste očuvali sveže i prirodne karakteristike čaja, čuvajte ga na suvom i hladnom mestu, dalje od direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti. Takođe, vodite računa da čajeve ne držite u istom prostoru sa začinima jakog mirisa.
Ovaj čaj od podubice sadrži brojne korisne sastojke, uključujući 0,06% etarskog ulja, tanina, holina, heterozida i saponozida marubina.
Šta leči čaj od podubice?
Podubica se tradicionalno koristi kao tonik, digestiv i hemostiptik. Njeni blagotvorni efekti obuhvataju lečenje organa za varenje, žuči, hemoroida, malokrvnosti i slabosti. Takođe se koristi spolja za ispiranje rana.
Recenzije
Još nema komentara.