Pinjoli su često dodatak mesu, ribi, salatama i jelima sa povrćem, a koriste se i u pekarstvu. U Italiji, poznati kao pinole, ključni su sastojak pesto sosa. Mali i delikatni, izgledom slični kukuruznim zrncima, ovi pinjoli imaju blag ukus bora i puni su esencijalnih vitamina i minerala. Poslednjih godina postali su izuzetno popularni i često se koriste kao ukusan i zdrav dodatak salatama i prelivima, uključujući pesto.
Ono što pinjole čini posebnim je njihov visok sadržaj proteina, najviši među svim semenkama, što ih čini odličnim izvorom dijetalnih vlakana. Osim toga, bogati su vitaminima i mineralima, što ih čini nutritivno bogatim i pogodnim za vegane i vegeterijance.
Pinjoli su potpuno prirodni, bez dodataka i konzervansa, i mogu se koristiti u raznim receptima, od salata do glavnih jela i peciva.
Ipak, važno je napomenuti da proizvod može sadržati komadiće ljuske i da je pakovan u prostorijama gde se rukuje mlekom, orasima (uključujući kikiriki), semenkama (uključujući semenke susama i slačice), žitaricama, sojom i proizvodima koji sadrže gluten.
Pakovanje: 1 kg
Recenzije
Još nema komentara.