Pirinčani griz se dobija mlevenjem očišćenog zrna pirinča. Bele je boje i ujednačene granulacije, pogodan za ishranu odojčadi i osoba koje su osetljive na gluten, zbog veoma niskog sadržaja glutena. Može se koristiti za pripremu raznih slanih i slatkih jela, kao i kaša.
Alergen info: Moguće je prisustvo glutena u tragovima
- Sadržaj vlage: max 15%
- Sadržaj pepela: max 0.55%
- Kiselinski stepen: max 2.8
Način pripreme:
- U pola litre po ukusu zaslađenog kipućeg mleka, uz mešanje, dodajte 5 supenih kašika griza.
- Mešajući kuvajte 3-5 minuta.
- Griz razlijte u posude za serviranje, pospite cimetom ili kakaom i služite ohlađenog.
Nutritivne vrednosti | na 100 g |
---|---|
Energetska vrednost | |
Kcal | 347 |
KJ | 1457 |
Masti | 0.71g |
– Mononezasićene masti | — |
– Polinezasićene masti | — |
– Zasićene masti | 0.3g |
Ugljeni hidrati | 79.03g |
– Šećeri | 0.25g |
Vlakna | 0.5g |
Proteini | 6.18g |
Neto količina: 250 g
Recenzije
Još nema komentara.