Griz se proizvodi od zrna raži, pažljivo prečišćenih od primesa i površinskih nečistoća. Tehnološki proces mlevenja i prosejavanja rezultira finim i kvalitetnim ražanim grizom.
Svojstva:
Griz je poznat po svojim lekovitim svojstvima i širokom spektru koristi za zdravlje. Pomaže u borbi protiv različitih zdravstvenih problema kao što su šećerna bolest, anemija, Bazetova bolest, tegobe u klimaksu, migrene i zatvor. Takođe se koristi za poboljšanje kvaliteta krvi i funkcije nervnog sistema.
Uputstvo za pripremu ražanih štapića:
- Pomešajte 1 šolju ražanog griza, 2 šolje speltinog brašna, 1 kašičicu soli, 1 kašičicu praška za pecivo, 1/2 šolje semenki lana ili susama, 1/2 šolje ulja i 1 šolju mlake vode.
- Zamesite gusto i lepljivo testo.
- Rukama oblikujte štapiće i ređajte ih u tepsiju obloženu pekarskim papirom.
- Štapiće premažite uljem ili vodom i pospite semenkama ili krupnom solju.
- Pecite 15-20 minuta na 220°C.
Ovi hrskavi ražani štapići su odličan izbor za užinu ili kao prilog uz razna jela, kombinujući ukus i korisna svojstva ražanog griza u ukusnom obliku.
Neto količina: 250 g
Recenzije
Još nema komentara.