Griz od ječma se dobija odstranjivanjem plevice sa zrna ječma, nakon čega se očišćeno zrno melje i iz središta zrna dobija griz. Ovaj griz je bogat vitaminima, mineralima i vlaknima, što ga čini izuzetno hranljivim i zdravim dodatkom ishrani.
Upotreba:
Griz od ječma se upotrebljava na različite načine u ishrani. Dali smo vam jednu od mogućnosti:
Slatka varijanta:
- U pola litre provrelog mleka postepeno dodajte, uz mešanje, 5 kašika ječmenog griza.
- Uz neprestano mešanje, kuvajte 3-5 minuta na tihoj vatri.
- Pred kraj kuvanja, dodajte 2 kašike šećera, sklonite sa vatre i pospite čokoladnim mrvicama.
Ova slatka kaša od ječmenog griza je ukusan i hranljiv obrok idealan za doručak ili desert.
Neto količina: 250 g
Recenzije
Još nema komentara.