Raž, rustikalna žitarica poznata po obilju vitamina i minerala, nekada je bila osnovna hrana naših predaka. Sadrži vrlo malo glutena i skroba, te se preporučuje u ishrani dijabetičara. Struktura raži temeljno čisti creva, dok njen mineralni sastav reguliše nivo triglicerida i holesterola u krvi. Nova istraživanja pokazuju da specijalan tip ražanog hleba prija pacijentima sa sindromom iritabilnog creva (IBS).
Sastav:
Raženo brašno, pšenično brašno, pšenična krupica, voda.
Uputstvo za pripremu:
- U 1 litar kipuće slane vode sa malo ulja sipati sadržaj kesice.
- Pustiti da vri 3 minuta, skinuti sa vatre i poklopiti.
- Nakon nekoliko minuta, procediti i služiti toplo sa dodacima i prelivom po želji.
Nutritivna vrednost | Na 100 g proizvoda |
---|---|
Energetska vrednost | 1550 kJ (363 kcal) |
Proteini | 12,0 g |
Zasićene masti | 0,7 g |
Ugljeni hidrati | 73,5 g |
Masti | 2,6 g |
Vlakna | 7,3 g |
Soli | 0,02 g |
Šećer | 3,5 g |
Neto količina: 300 g
Recenzije
Još nema komentara.