Majoran, začin koji potiče sa Srednjeg Istoka, omiljen je širom evropske kuhinje zbog svog bogatog ukusa i lekovitih svojstava. U našoj zemlji, majoran se tradicionalno koristi u pripremi suhomesnatih proizvoda kao što su krvavice, džigernjače i švargle, ali je izvanredan i za svakodnevnu upotrebu u raznim jelima.
Primena u kuhinji:
Majoran je odličan za brza jela kao što su omleti, topli sendviči, palačinke i testo. Važno je dodati ga pred kraj kuvanja, jer na visokim temperaturama brzo gubi svoja svojstva. Savršeno se slaže sa limunovim sokom ili korom, obogaćujući sosove i druga jela izuzetnim aromama.
Lekovita svojstva:
Majoran ima blagotvorno dejstvo protiv grčeva – bilo da su u pitanju mišićni, crevni ili želučani, a pomaže i kod suzbijanja suvog kašlja. Stimuliše nervni sistem, ublažava klonulost i potištenost, kao i nervozu stomaka i glavobolje.
Koristite majoran da svoja jednostavna jela pretvorite u prave poslastice – pospite ga po kuvanom krompiru sa maslinovim uljem, belim lukom i limunovim sokom za ukusan obrok koji odiše mirisom i zdravljem.
Pakovanje: 8 grama
Recenzije
Još nema komentara.