Crni kumin, iako sličan crnom susamu, potpuno je drugačiji po ukusu. Crni kumin se koristi kao začin u mnogim tradicionalnim jelima, naročito u zemljama poput Turske, Egipta i Iraka. Ove semenke potiču iz Zapadne Azije, a osim u kuvarstvu, crni kumin se koristi i u tradicionalnoj medicini zbog svojih potencijalno pozitivnih efekata na zdravlje, kožu, kosu i probavni sistem.
Semenke crnog kumina imaju orašast, lagano ljutkast ukus koji ih čini jedinstvenim i savršenim za začinjavanje raznih jela. Iako se često meša sa kuminom, crni kumin nije isti začin i ima mnogo blaži, nutastiji i pikantniji okus. Koristi se u pripremi pita, hleba, salata, pa čak i sa hummusom i supama. Preporučuje se da se semenke pre upotrebe lagano prže, čime se pojačava njihov intenzivan miris i ukus.
Dodajte ove moćne začine u svoju kuhinju i otkrijte sve prednosti koje pružaju!
Recenzije
Još nema komentara.