Griz od spelte se dobija mlevenjem očišćenog zrna spelte i predstavlja hranljiv dodatak ishrani. Bogat amino kiselinama, ovaj griz pozitivno utiče na probavni sistem i jačanje imuniteta, te je posebno koristan za starije osobe, sportiste i decu.
Specifikacija:
- Sadržaj vlage: max 15%
- Sadržaj pepela: max 2%
- Kiselinski stepen: max 5%
Alergen info: proizvod sadrži gluten iz spelte.
Način pripreme: Speltin griz može da se priprema u slatkoj varijanti sa mlekom ili slanoj varijanti sa vodom. Za slanu varijantu, u posudu sa pola litre vode dodajte 3 supene kašike ulja i posolite po ukusu, zatim sačekajte da proključa. U proključalu vodu dodajte 5-6 supenih kašika speltinog griza. Kada se zgusne, skinite sa vatre i u prohlađeni griz dodajte pavlaku ili mladi sir.
Nutritivne vrednosti | Vrednost na 100 g |
---|---|
Energetska vrednost (kcal) | 327 |
Energetska vrednost (kJ) | 1374 |
Masti | 2g |
– Mononezasićene masti | — |
– Polinezasićene masti | — |
– Zasićene masti | 0.4g |
Ugljeni hidrati | 64g |
– Šećeri | 4.5g |
Vlakna | 8.3g |
Proteini | 12.6g |
Neto količina: 250 g
Recenzije
Još nema komentara.